söndag 1 maj 2016

Bloggtorka

Det är arbetssamt att hålla igång en blogg kan jag tala om. Fattar inte hur bloggare orkar uppdatera flera gånger om dagen. Not my thing at all. Well, den här veckan har jag, surprise surprise, ätit gott igen. Testade ett nytt ställe som hette Olive Garden med Janina, Michi och Sophie. Åt flatbread (det är i princip samma sak som pizza). Restaurangen hade många pastarätter (också glutenfria, stort plus i kanten för det!), sallader och annat gott. Dessutom får man äta hur mycket sallad och bröd som helst. Servitörerna kommer och fyller på direkt det tar slut. Mumsfilibabba. 

Hade min sista hälsoföreläsning i fredags. Det jag lärt mig under kursen är att kokosolja inte är så bra att använda för invärtes bruk som man tror och att vården av ätstörningar är vansinnigt dyr här i landet. Hämtade ett intyg över kursen och skannade in det åt Maria, så nu är den saken ur världen. Ska samla ihop ytterligare tre credits men det är ett senare problem. Au pair-programmet kräver att man får ihop sex credits under året och orsaken till detta är att vi är här på ett slags kombinerat student-au pair-utbytesvisum. Kommer antagligen att gå en veckoslutskurs i något skede men när, hur och var vet jag icke ännu. 

Igår hade vi grillkväll hos Janina, som passligt nog hade huset för sig själv. Passligt nog sammanföll detta med vappen också, sicken tur alltså. Hade gjort mjöd, munkar och potatissallad. Vi åt mer än vi egentligen orkade och sedan kollade vi skräckfilm. Kokade munkarna tillsammans med Georgia igår, eller jag kokade och hon sockrade dem. Hela familjen var mycket imponerade av munkarna. Så pass att Ryan ville starta upp ett bageri med mig, haha. 




Åt chokladmoussetårta till efterrätt. 


Finns det provhyttar i Finland med såna här texter också?


Såg en kalkon på Sophies gård när vi plockade upp henne. 





Åkte till bokhandeln med Georgia en dag och fick lära mig att Lego är en sammansättning av leg godt. I learn new things every day. 


Min mjöd blev helt okej, använde brown sugar istället för farinsocker så mjöden blev lite ljusare och inte lika stark i smaken som vanlig mjöd. Men helt drickbar ändå. Nu är jag trött så jag sätter punkt här. Glada vappen, kära läsare! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar