onsdag 31 augusti 2016

Ännu mera Block

Mina bilder tar uppenbarligen inte slut. Nedanstående bild är från en restaurang som hette Beachead. Åt en black bean burger med batatfranskisar. Delicious! Fanns massvis med restauranger på ön men vi åt inte ute så ofta ändå, eftersom vi hade eget kök och hade tagit med en massa egen mat. 




Vet att vissa av mina läsare är väldigt uppmärksamma, så jag räknar med att någon har noterat den nederländska flaggan på vissa bilder. Ön har fått sitt namn efter en nederländsk upptäcktsresande vid namn Adriaen Block. Har inte kollat upp saken men antar rakt av att det är därför det fanns nederländska flaggor här och där. De fanns främst utanför diverse butiker, många med texten open eller welcome. Ön har förövrigt knappt 1000 fasta invånare. Det finns också en skola, Block Island School, med drygt 100 elever. Tror att alla klasser är inräknade, ända från kindergarten till high school. 

Fanns två fyrar på ön. North light hette fyren som fanns på norra sidan av ön. Och den här fanns på sydöstra sidan och kallas följaktligen southeast lighthouse. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar